6 Nisan 2010 Salı

PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler;
1 pkt margarin,
1 su bardağı ılık süt(mayayı içinde erit)
1 pkt yaşmaya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(akı içine,sarısı üzerine)
4-5 su bardagı un
Yapılışı;
Maya ılık sütle eritilir..Margarin yumuşayınca bütün malzemelerle birlikte iyice yoğurulur..Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilmelidir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır,yuvarlanır. İçine peynir,zeytin v.s..konulabilir.Ben oğluşum için sade tercih ettim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülür.İsteğe göre çatalla üzerlerine çizik atılır.Tepside 10-15 dakika mayalanmaya bırakılır,benim zamanım fazla olmadığı için çok mayalanmadı,daha fazla kabarabilirdi..180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder