6 Nisan 2010 Salı

PIRASALI,YUMURTALI ZILBIT(ISPIT,HODAN,KABALAK) KAVURMA...

UZUN BİR İSİM OLDU AMA,GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ BİŞİY OLDU...
BU OTU MERAK EDENLER
MUHTEREMLE AFİYETLE ARKADAŞIMIZI ZİYARET ETSİNLER,KENDİSİ ZILBITIN FAYDALARINDAN ÇOK GÜZEL BAHSETMİŞ..TIKLAMANIZ YETERLİ..
Malzemeler;
Yarım kilo pırasa,
1 kilo zılbıt
2 yumurta
tuz,karabiber,sıvıyağ
Yapılışı;
Zılbıtlar önce güzelce ayıklanır,Soğuk suyla haşlanmaya bırakılır(kaynamış suya atılmayacak),pırasalar da ayıklanıp ince ince kıyılır,sıvıyağda biraz sotelenen pırasaya,önceden haşlayıp kıydığımız zılbıt eklenir,tuz,karabiber ekildikten sonra,5-6 dakika daha kavrulur,servis etmeye yakın yumurtaları kırılır ve yumurtalar iyice pişirilir..Afiyet olsun...
ZILBIT BİLDİĞİM KADARIYLA BATI KARADENİZ VE ÇEVRESİNDE YETİŞİYOR YADA YETİŞTİĞİ BİLİNİYOR...ZILBITIN PİŞMEDEN ÖNCEKİ HALİ BU... ZONGULDAKTA HALK DİLİNDE ADI ZILBIT , BEN HEP ÖYLE RASTLADIM... ISPITI VE DİĞER İSİMLERİNİ BİLMİYORDUM..NETTE ÖĞRENDİM,AMA ÇOK FAYDALARI OLDUĞU KESİN, AHMETMARANKİ 'NİN
SİTESİNDEDE VAR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder