6 Nisan 2010 Salı

KESTANELİ BEYAZ ÇİKOLATALI TİRAMİSU (nUnU)





KESTANELİ BEYAZ ÇİKOLATALI TİRAMİSU (nUnU)

500 ml süt
1 sb şeker(tadına göre ayarlayınız)
2.5 yk un,
1 pk vanilya,
2 yum sarısı,
1 kutu mascarpone peyniri
1/2 kg .AYIKLANMIŞ PİŞMİŞ KESTANE
beyaz kuvertür çikolata
2 yk. nescafe ve bir fincan ılık su- 3 yk şeker- (karışım hazır olsun )
(istenirse bu sosa 1 kapak viski- brandy eklenebilir)
bir pk. kakaolu pastaban (veya evden yapınız )

-süt-şeker-yumurta sarısı karışıp, unu ilave edilir, ocakta muhallebi kıvamında pişer.
-vanilya ilave edilip mikserle karıştırılır ve soğutulur.
-soğuyunca içine labne veya mascorpone peyniri eklenir.
-hepsini mikserle bembeyaz olana dek çırpın.

-kekinizin her 2 katını da nescafe karışımı ile ıslatıp arasına iç kremasını sürün,
-önceden ayıklanmış kestane içlerini iri parçalar halinde serpiştirin
-üzerine bolca iri rendelenmiş beyaz çikolata ekleyin
-üzerine 2. kapağı kapatıp geri kalan tüm kremayı yedirin.dolapta uzun süre dinlenmesi lezzeti artırır. (ben bir gün önce yaparım mümkün olduğunca )
-donunca bir yk. kahverengi şekeri ocakta yakıp, içine bir tutam nescafe katıp ,kremanın üzerine kaşıkla damlatın. bazen 1-2 damla su istiyor !! (çok katı olursa yani.. )

veya her tarafına süzgeçle kakao serpin.
(orjinali elbette kakao serpmektir, ama ben hiç sevemedim çiğ kakao yemeyi)

MASCARPONE PEYNİRİ :
İtalya’nın Lombardi bölgesinde 16.yy’dan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılan bu peynir, lezzeti, krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlıların yapımında kullanılıyor. İtalya’da yapılan Tramisu’ların içinde sadece Mascarpone peyniri var. Taze olarak yenen bu peynir ayrıca meyvaların üstünde çeşitli likörler eşliğinde tüketiliyor. Mascarpone’nin % 55-60’ı yağ ve tazeliğini koruması için muslin torbalarda satılıyor. Düşük sodyum oranından dolayı çok çabuk bozulabilmektedir !!!!!


HEPİNİZİN .ÖZELLİKLE KESTANE SEVERLERİN ÇOK BEĞENECEĞİ BİR TARİFTİR.
AFİYETLE İYİ HAFTALAR DİLİYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder