7 Nisan 2010 Çarşamba

PATATES ÇANAĞINDA RUS SALATASI

ÇAY SAATLERİNİZDE YADA YEMEKLERLE BİRLİKTE SUNACAĞINIZ LEZZETLİ Bİ APERATİF. TARİFE GELİNCE...

MALZEMELER:
6 ADET ORTA BOY PATATES
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

RUS SALATASI İÇİN
400 GR GARNİTÜR KONSERVESİ (DİLEYEN BUNU EVDE KENDİ DE YAPABİLİR Kİ BEN KENDİM YAPARIM GENELDE)
1 SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ KORNİŞON (SALATALIK) TURŞU
4 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ
6 ÇORBA KAŞIĞI (TEPELEME) KOYU KIVAMLI YOĞURT
TUZ
YAPILIŞI
PATATESLERİ SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIP TENCEREDE SUYLA HAŞLAMAYA ALALIM. BU ARADA RUS SALATASI MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP RUS SALATAMIZI YAPALIM. HAŞLADIĞIMIZ PATATESLERİ SUYUNU SÜZÜP SICAKKEN TEREYAĞ VE SÜTLE EZELİM. SOĞUMAYA ALALIM. SOĞUYUNCA KASE ŞEKLİ VERİP. İÇLERİNE RUS SALATASI KOYUP SÜSLEYELİM. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder