7 Nisan 2010 Çarşamba

YALANCI SU BÖREĞİ

MALZEMELER:

1 paket ince böreklik yufka
3 yumurta
100 gr. tereyağ
yarım paket margarin
3 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
iç malzemesi: peynir,kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:Margarin ve tereyağını eritiyoruz ılıyınca sütü suyu ve yumurtaları içine kırıp sos hazırlıyoruz.peynirimizi eziyoruz maydanozla karıştırıyoruz.fırın tepsimizi az sıvıyağla yağlayıp tek kat yufkamızı seriyoruz üzerine hazırladığımız sostan 2 kaşık serpiyoruz her tarafına yayıyoruz diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıyoruz ama 5 katta bir peynirli iç malzememizden serpiyoruz en üst yufkamızı serdikten sonra kalan sosu üzerine iyice yayıyoruz ve tepsiyi tek sıra dilimliyoruz. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra 200 derecede pişiriyoruz. fırından alır almaz üzerine su serpip tepsi kapatıyoruz 15 dakika böreğimizi dinlendiriyoruz. dilimleyip servis yapıyoruz afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder