8 Nisan 2010 Perşembe

PERDE PİLAVI



MALZEMELER:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
İÇ MALZEMESİ:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğüs eti
50 gr. tereyağ
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolma fıstık
1'er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar
30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
Tuz
YAPILIŞI:Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletiyoruz. Süzüp bol suyla yıkıyoruz. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edip 1 tutam tuz ekleyip haşlıyoruz. suyunu süzüp eti tel tel ayırıyoruz.Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzüyoruz.50 gr. tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Yarım bardak badem, kuşüzümü, dolma fıstık,tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini karıştırıp yoğuruyoruz. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açıyoruz. düz kek kalıbını yada tepsiyi tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına ters çevirip servis yapıyoruz.afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder