6 Nisan 2010 Salı

Portakallı İrmik Tatlısı



Sütlü irmik tatlısını ve değişik sunumlarını bilmeyen kalmadı ama ben yine de paylaşmak istedim.

Malzemeler :
4 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Portakal peltesi için;
1 adet portakalın suyu
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı portakal aromalı içecek tozu (Tang)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
1 paket tart jöle

Süsleme için;
tarçın, file antepfıstığı

Yapılışı :
Portalın suyu sıkılır. Bir tencereye toz şeker, portakal aromalı içecek tozu, tart jöle, portakal suyu ve su alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılır. Nişasta 1-2 kaşık su eklenerek eritilir ve kaynayan tencereye dökülür. 2-3 dakika daha kaynatılıp, ocak kapatılır. Hazırlanan pelte kek kalıbına dökülerek soğumaya bırakılır.

Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve toz şeker bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca margarin eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Tencere ocaktan alınıp hindistan cevizi eklenip iyice karıştırılır ve kalıpta soğuyan peltenin üzerine dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak dondurulur. Servis tabağına ters çevrilir ve isteğe göre tarçın ve antepfıstığı ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder