1 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKALLI VE FISTIKLI KEK



MALZEMELER
3 yumurta
1 sb süt
1 sb şeker
yarım sb sıvı yağ
2 portakal rendesi ve suyu
3 yk toz fındık
3 sb un
vanilya, kabartma tozu

YAPILIŞI
Yumurtalarla şekeri köpürtüp sütünü, yağını, portakal rendesi ve suyunuda ilave edip mixerle iyice karıştırıp ununu, fıstık, vanilya ve kabartma tozunuda koyup güzelce yeniden karıştırıp yağlanmış kek kalıbına yada yağlı kağıtlı bir tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra(kürdanla yada bıçakla pişip pişmediğini anlayabiliriz;)) servise hazırdır kekimiz;)
Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder