1 Nisan 2010 Perşembe
PORTAKALLI VE FISTIKLI KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 sb süt
1 sb şeker
yarım sb sıvı yağ
2 portakal rendesi ve suyu
3 yk toz fındık
3 sb un
vanilya, kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurtalarla şekeri köpürtüp sütünü, yağını, portakal rendesi ve suyunuda ilave edip mixerle iyice karıştırıp ununu, fıstık, vanilya ve kabartma tozunuda koyup güzelce yeniden karıştırıp yağlanmış kek kalıbına yada yağlı kağıtlı bir tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra(kürdanla yada bıçakla pişip pişmediğini anlayabiliriz;)) servise hazırdır kekimiz;)
Afiyet olsun.......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder