7 Nisan 2010 Çarşamba

SALATALIK KAYIĞINDA KISIR
















Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
1 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
nar ekşisi
limon suyu
tuz
pulbiber
6 adet salatalık
Yapılışı
Bulguru üzerini geçecek kadar kaynar suda ıslatın. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda soteleyin. Salçasını ekleyip bir iki kez daha çevirin. Şişen bulgurun içerisine soğanlı salçayı katın. Elinizle iyice yoğurun. Tuzunu ve pulbiberini katın. Nar ekşisi ve limon suyunu katın.İnce kıyılmış maydanozu, taze soğanı ve domatesi katıp karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün. İçlerini kaşık yardımıyla oyun. Kısırları yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder