2 Nisan 2010 Cuma

SEBZELİ KREP



İçi:

1/2 kg ıspanak
1 soğan
1 havuç
Kaşar rendesi
tuz,pul biber
zeytinyağı

Krep :

2 yumurta
2 su bardağı süt
Un

Beşamel Sos :

2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz

Zeytinyağında soğan ve rendelenmiş havuç sotelenir.Yıkanıp doğranmış ıspanaklar ilave edilir.Suyunu salıp hafif çekene kadar pişirilir.Tuz ve pul biber ilave edilir.Ocaktan alındıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenip karıştırılır. Yumurtalar ve süt çırpılır,yavaş yavaş un ilave edilir.Boza kıvamındaki krep hamurundan bir kepçe hafifçe yağlanmış,ısınmış teflon tavaya konup yayılır.Arkalı önlü pişirilir.Diğer krepler için de aynı işlem uygulanır.Bu arada bir tencerede tereyağı eritilip içine un katılır,rengi sararana kadar kavrulur.Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan kreplerin ortasına sebzeli iç konup bohça şeklinde kapatılır.Tepsiye dizilir.Üzerlerine beşamel sos yayılır. Fırında üzeri kızarana kadar tutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder