8 Nisan 2010 Perşembe

SOYA SOSLU TAVUK



Bu tarifi eğer denerseniz eminim siz de tavuğun tavuk olduğundan şüphe edceksiniz:)) Neden derseniz gerçekten tavuk eti müthiş bir değişime uğruyor. Tadı ne et gibi ne tavuk gibi oluyor. Siz en iyisi kendiniz deneyin kararı da kendiniz verin:)

MALZEMELER:
1 Kilo kuşbaşı tavuk göğsü
3 Yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Yemek kaşığı soya sosu
1 Paket kabartma tozu
Pul biber, tuz, kekik
1 Çay bardağı sıvı yağ

Tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz ve güzelce tavukla harmanlıyoruz. Üç saat ağzı kapalı olarak dolapta dinlendiriyoruz. Üç saat sonra tavaya sıvı yağımızı alıyoruz biraz yağı kızdırıyoruz.Tavuklarımızı yağda pişiriyoruz.Tavuklarımız servise hazır.Yanında bulgur pilavıyla süper oluyor:)İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.Benim misafirlerin favori yemeklerinden:) Tadını öğrenen muhakkak istiyor.Benden demesi bir kere denerseniz çok kereler yapmak zorunda kalabilirsiniz;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder