6 Nisan 2010 Salı

SUSAMLI İRMİK TATLISI


MALZEMELER:

  • 1 litre süt,
  • 7 çorba kaşığı irmik,
  • 14 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 Paket vanilya
  • 1 damla sakızı
  • 1 tatlı kaşığı beyaz susam
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Sütün içine irmiği ve şekeri koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. İçine vanilya,sakız,yumurta ve tereyağı ekleyip çırpın.Koyulaşana kadar hafif ateşte pişirin. Suyla ıslatılmış tepsiye dökün. Üzerine 5 dakika sonra susamı ekleyin. En son tepsiyi hafif sallayıp düzleştirin ve çikolata sosuyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder