6 Nisan 2010 Salı

Perde Pilav,Borcamda Su Böreği ve Kabak Tatlısı

Sizlerle önceden bu lezzetleri paylaşmış olmama rağmen,tekrarlamaktan kendimi alamadım..))
3
Perde pilavının yufkası baklava hamuru ile yapılmıştır..Böylesini denemediyseniz denemenizi şiddetle öneriyorum..Sanki perde pilavı değilde,farklı bir pilav yiyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz..Baklava açarken 2 yufkada pilava ayırabilirsiniz mesela..))Hazır baklava hamuru ile yapılmamıştır bilgilerinize..!
2
Göz kararı olduğundan malzemelerini veremiyorum..
4
Malzemeler (YUVARLAK BÜYÜK BORCAM İÇİN)
3 yumurta
1/2 çay bardağı su
aldığı kadar un

Hazırlanışı
Yumurtalar çatalla çırpılıp su eklenir.
Tekrar çırpılıp unu ilave edilir.
6 yumak yapılır.
Tencereye su koyulup kaynamasuı sağlanır ve tuzu eklnir kaynayınca.
Yufkalar açılıp haşlanır..Her bir yufkayaı 2 ye bölüp haşlarsanız kolay olcaktır.
Yağlanmış borcama 3 yufka yayılır.Arasına maydanozlu peynir serpiştirilir ve
tereyağ gezdirilir.Sonra 3 yufkada aynı şekilde üzerine kapatılır.
Dilimlenip eritilmiş yağ üzerine gezdirilip fırında pişirilir.

Şipşak su böreği yapmak isteyenlerede orta boy borcamı öneriyorum..Hem fazla yufka açmıyorsunuz hemde haşlarken fazla oyalanmıyorsunuz.)30 Dk da şipşak su böreği isteyenlere duyurulur..))
6
Kabaklar kuru ve çok nefistiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder