7 Nisan 2010 Çarşamba

SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI



Kemal paşa tatlısı paketlerin üzerinde yazan tarifi sayesinde herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tatlı... Ben sizinle daha hafif bir şeklini paylaşmak istiyorum. Ben sunum aşamasında yanına karamelli dondurma, çikolata sosu ve ceviz kullandım. Tercih size kalmış ama, bence neli olursa olsun dondurma kemalpaşa tatlısına çok yakışarak eşlik ediyor...
Kemalpaşa tatlısını sütle pişirmeyi arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine denedim ve beğendim. Siz henüz denemediyseniz birde bu şekilde denemenizi önererek tarifime geçiyorum.
MALZEMELER
  • 1 pk kemalpaşa tatlısı (50 ad)
  • 1 kg süt
  • 1 kg tozşeker
  • 1 pk vanilya

YAPILIŞI

Süt ve toz şeker tencereye alınır. Kaynamaya başladığı aşamada kemalpaşalar ilave edilir. Ara ara karıştırarak 25-30 dk pişirilir. (Burada dikkat edilmesi gereken husus sütün taşmaması için sürekli takip altında tutmak gerekiyor) Ocaktan indirmeden vanilya ilave edilir.

Pişen kemalpaşalar sütüyle birlikte bir tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca isteğe göre servis edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder