8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU ŞEHRİYELİ MERCİMEK ÇORBASI
















Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz,nane,tozpulbiber
1 adet havuç
2 litre su
Yapılışı
Tavuk göğsünü 2 litre suda havuçla birlikte haşlayın. Haşlanınca tavuğu sudan alın. Kaynayan tavuklu suya kırmızı mercimeği dökün. Kırmızı mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı mercimeği ocaktan alıp blandırdan geçirip tekrar ocağa alın. Kaynayan kırmızı mercimeğe tuzunu, tel şehriyeyi ve tiftiklediğiniz tavuk etlerini katın. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıvıyağda nane ve toz pulbiberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip bir taşım daha kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder