6 Nisan 2010 Salı

YUFKA KASESİ VE NURANİYE

Bu leziz salatanın tarifi Birsen'ciğime ait teşekkürler arkadaşım,çok güzel oldu ve çok beğenildi..... MALZEME:
1 bağ yeşil soğan
5-6 adet kabak
1 su.bar.pirinç
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 büyük kase yoğurt
2-3 kaşık mayonez(arzuya göre)
sıvıyağ
tuz
kırmızı biber(toz)
YAPILIŞI:
Yeşil soğanlar doğranır,sıvıyağda kavrulur.Kabaklar rendelenir tuz eklenip soğanlara eklenir.Kabaklar suyunu yarıya çekince pirinç ilave edilir,suyunu çekene dek pişirilir.Piştikten sonra ateşten alınıp,ince kıyılmış maydanoz ve dereotu katılıp soğuyana dek bekletilir..Tamamen soğuyunca yoğurt ve mayonez koyup karıştırılır....Kırmızı biber sıvıyağda kızdırılıp veeeee nuraniye süslenip servis yapılır:)...



Yufka düz bir zeminde açılır,arasına sıvıyağ sürülüp,su serpiştirilir,ikinci yufka üzerine serilir,sadece yağ sürülür.Kahvaltı tabağı büyüklüğünde yufkalar kesilip fırına dayanıklı kaselere sarılır,yufkanın kenarlarındaki pililer su ile yapıştırılır..İki yufkadan 7 adet çıkıyor...Çocuklara küçük çay fincanına sarıp yaptım,küçük olsun diye.Fırında üzerine hiç bişi sürmeden kızarana dek pişirilir...Servis yapacağınız gün pişirirseniz kaseleriniz kıtır kıtır olur....Ben sosisli sebzeli pilav yaptım,siz dilediğiniz pilav yada salata servislerinizde kullanın...Çok şık artı kıtır kıtır bir servis....Bir bakmışsınız kasenizin bir kenarından başlayıp bitirmişsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder