5 Nisan 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Brüksel lahanası ile salata yapmak için mutfağa girdim ama nasıl olduysa oldu,zeytinyağlı yemek oluverdi :) Salatası artık başka bir sefere kaldı.

Malzemeler
- yarım kilo brüksel lahanası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 2 tane kesme şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet portakalın suyu
- tuz

Hazırlanışı:
1- Brüksel lahanasının baş kısmını kesin ve dış kabuğunu alıp temizleyin.
2- Kuru soğanı piyazlık doğrayıp tencerede yağ ile birlikte kavurun.
3- Halka halka doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
4- Temizlenmiş ve yıkanmış lahanaları tencereye ilave edin.
5- Portakal suyu ve içme suyundan yeteri kadar ekleyin.
6- Tuzunu ve şekerini ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder