5 Nisan 2010 Pazartesi

Schokoladen Muffins mit Bananenpuding / Çikolatalı-Muzlu Pudingli Muffinler

Bu muffinler Laz böreği yerine geçmeyecek bende biliyorum..!!Laz böreğini bekleyenler..bu muffinlerle geçiştirin lütfen!!Çarşambaya kısmetse gelecek L.böreğiniz..))Berk yarın okuluna L.böreği götürecekti..Aksilikler olunca haftaya kaldı..Bu yüzden bende pudingli,muzlu,çikolatalı muffinleri hazırladım çabucak..Umarım yarın Berk'in hocaları ve arkadaşları severek yerler..))Afiyetler olsun Beylere ve gençlere şimdiden!!
4
Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
3 yemek kaşığı çiğ fındık tozu
1 su bardağı şeker (200 gr)
minicik tuz
1 paket vanilya şekeri
1/2 limon suyu
3 damla limon esansı
200 gr sütlü kuvertür
1 paket bitter kakao (50 gr)
1 su bardağı süt
3 su bardağı un (450 gr)
1 paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN
1 paket muzlu puding
1,5 su bardağı süt
1 adet dilimlenmiş muz
3
1.AŞAMA
* Puding 1,5 su bardağı sütle pişirilip ılıtılır.
* 200 gr sütlü kuvertür 1 su bardağı sütle kaynatılıp ocaktan alınır.
* Kaşık yardımı ile çikolatanın erimesi sağlanır.İçersine minicik tuz,kakao
eklenip karıştırılıp soğutulur.
* Muffin hamurunu hazırlamadan önce, pişecek malzemeler önden pişirilip
soğumaları sağlanır.
2
HAZIRLANIŞI
* Yumurtalar,şeker,vanilya,limon suyu,esansı 5-6 dk çırpılır.
* Sıvıyağ,tereyağ eklenip çırpılmaya devam edilir.
* Çikolatalı karşım eklenip çırpılır.
* Fındık tozu eklenip çırpılır.
* Un,kabartma tozu eklenip çırpılır.
* Muffin kalıbı yağlanır.
* Karışımdan 1,5 yemek kaşığı haznelere koyulur.
* Kaşığın tersi ile hamur biraz çukurlaştırılır.
* Pudingten 1 yemek kaşığı (dolu dolu) çukur yere konulup üzerine 3 dilim
muz konulur.(Pudinge batırılır)
* Tekrar 1,5 yemek kaşığı karışım muzların üzerine konulup kaşıkla her
tarafını kaplaması sağlanır.(pudingli karışım görünmeyecek şekilde)
* Tüm hazneler aynı şekilde hazırlanıp ısıtılmış fırının 2.sırasında 175 c de
yaklaşık 40 - 45 dkpişirilir.
* Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

Not:Pudingin hazırlanışı tarife göre 3,5 su bardağı süt ile yapılıyor.
Pudingin katı olması ve yayılmaması için 1,5 su bardağı süt ile pişirilecektir.
Puding ılındıktan sonra muzu içersinede rendeleyip kullanabilirsiniz.
Lütfen bu uyarıyı dikkate alınız..!!
1
voltajlar düşünce görüntüler çok karanlık çıktılar..Zaten keklerde kakaolu olunca hepten kararıp bozarıp durdular..))Mail ile soracak arkadaşlara şimdiden yanıt veriyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder