5 Nisan 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BEYAZ LAHANA DOLMASI







ZEYTİNYAĞLI BEYAZ LAHANA DOLMASI

Kocaman puf puf bir beyaz lahana :) (yaklaşık 2- 2.5 kg)
Lahanalar yaprak yaprak ayrılıp,
kalın üst damarları alınıp, kaynayan suda biraz yumuşatılıp
Süzülür ve soğumaya bırakılır.
3 sb prinç ( baldo değil ! )
7 soğan
1 sb kadar ayıklanmış yıkanmış kuş üzümü
2 yk dolusu dolmalık fıstık
tuz ( tadına göre ! )
4 çk toz şeker ( tadına göre ! )
1 yk kuru nane
tarçın- toz karanfil - yeni bahar- karabiber
1 sb kadar zeytinyağ.
3 sb su ( prinçler küçükse 2.5 sb yeterli )
YAPILIŞI
Yağ ve soğan sotelenir, fıstık ve prinçler eklenip, üzüm ve tüm baharatlar ilave edilir.
-Suyuda konunca, kısık ateşte iç malzemesi pişmeye bırakılır.
-Tamamen soğuyup tane tane olunca prinçler,
- birer birer lahana yapraklarına sarılıp tencereye dizilir.
-Üzerine 1 yk zeytinyağ, 1 çay kaşığı şeker, tuz ve sıcak su ilave edip
- 1/2 limon suyu sıkarak pişmeye hazırlarız.
-Tencere kapağını mümkünse cam kapaklı tercih ediniz (görmek kolay olur)
-Kapağı açmadan kendi buharı ve suyu ile kısık ateşte pişsin,
-Ve pişmesini gözlemlemiş olursunuz.
-Soğuyunca tencereden tek tek dikkatlice alıp servis tabağına alınız.

AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder