8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI DOLMA















Malzemeler
20 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
tuz,nane,pulbiber,karabiber
Yapılışı
Sıvıyağda dolmalık üzümleri hafif kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Salçasınıda ekleyip bir iki kez çevirin. Yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Dolmalık üzümü,tuz ve baharatını ekleyip biraz daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Dolma harcından 2'şer yemek kaşığı kadar biberlerin içine doldurun. Domatesden kapak yapın. Tencereye dizin. Malzeme bitince üzerine dolmaları geçmiyecek tencereye sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder