5 Nisan 2010 Pazartesi

Zimt Kugeln

Geçtiğimiz ay bu topları denemiştim..Fakat şaşkınlıkla fındığını az eklediğimden bildiğimiz fındıklı beze olmuştu..Normal tadını bildiğimden, bu tadı yakalamak için tekrar denemek istiyordum tarçınlı topları..Cuma akşamı iş çıkışı eve geldiğimde, annecik büyük bir kase iç fındık hazırlamıştı..Fındıkları görünce hemen bu topları hazırlamak için mutfağa girdim..Sonuç tıpkısının aynısı idi..Bazılarıda bu tarçınlı toplara güvercin yumurtası adını taktı..))Fındıkları hazır olan arkadaşlara büyük bir mutlulukla öneriyorum..Şimdiden afiyetler olsun!!
8
Mazlemeler
3 adet yumurta akı
minicik tuz
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 su bardağı şeker
500 gr çiğ fındık tozu(az gelirse ekleme yapılacak)
üzeri için fındıklar
5
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp içersine şeker ve vanilya eklenip yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.(yaklaşık 5-6 dk)
(Bu karışımdan 2 yemek kaşığı üzeri için ayrılır.)
-Tarçın eklenip tekrar çırpılmaya devam edilir..
-Fındık tozu eklenip önce kaşıkla yedirilip sonra elle yoğrulur.
-Ne zaman ele yapışmazsa o zaman hamur hazırlanmış demektir.
-Hamurdan büyük parçalar kopartılıp rulo yapılır.
-Eşit aralıklarla kesilip toplar hazırlanır.
-Tepelerine minicik ayırmış olduğunuz karışımdan koyulup, üzerinlerine fındık oturtulur.
-Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.
7
Kahve ve mokka ile nefis oluyor..))
1 2 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder