8 Nisan 2010 Perşembe

AFYON LOKUMU



Süper bir lezzet okadar çok blogcu arkadaşımda gördümki bu tarifi tadına bakınca keşke daha evvel yapsaymışım dedim ben tam tarifi sevgili gül abladan aldım kendisine tşk ediyorum ayrıca tüm islam aleminin kurban bayramı kutlu olsun....
MALZEMELER
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 paket damla sakızı
İÇİ
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır ince olursa daha güzel oluyor, soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor.
Servis yapacağımız zaman içine Antep fıstğı serpip istediğimiz genişlikte keserek rulo yapıyoruz .afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder