5 Nisan 2010 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA ISPANAK...





Malzemeler;
1 kilo ıspanak
200 gr kıyma
1 baş soğan
sıvıyağ,1 kaşık salça(isteğinize kalmış)
tuz,karabiber
Beşamel sos için,1 kaşık un,
1,5 bardak su
1 kaşık margarin kavrulur..
Üzeri için kaşar peyniri
Yapılışı;
Ispanaklar ayıklanır,yıkanır,doğranır,soğan ince kıyılır,sıvıyağda kavrulur,kıymada ilave edilir,aynı şekilde kavrulur..ıspanak,salça,tuz,karabiber ilave edilir,suyu çekene kadar ağzı açık pişirilir..hazırlanan sos katılır,borcama dökülür,üzerine kaşar peyniri rendelenir,fırına verilir..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder