7 Nisan 2010 Çarşamba

BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI















Malzemeler
1 su bardağı buğday
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
2.5 litre su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
Buğdayları akşamdan sıcak suya koyup sabaha kadar şişmesini sağlayın. Sabah suyunu süzün.Buğdayları yumuşayıncaya kadar 2.5 litre sıcak suyla haşlayın. Ayrı bir tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Haşlanan buğdayın suyundan bir iki kepçe alıp yoğurdun ılınmasını sağlayın. Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı haşlanmış buğdayın üzerine dökün. Bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Tuzu önce atmayın çorbanız keser. Ocağın altını kapadıktan sonra kızdırılmış tereyağda naneyi yakıp üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder