7 Nisan 2010 Çarşamba

Zeytinyagli Pirasa - Yemek Tarifi

Zeytinyagli Pirasa - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER
1 kg. pirasa
1/2 bardak zeytinyagi
1 fincan pirinç
1-2 adet havuç
1 adet limon

YAPILIŞ TARİFİ
Pirasa temizlenir ve halka halka dogranir. Düdüklü tencereye zeytinyagi konulur, havuçlar küçük küçük dogranir ve tencereye ilave edilerek hafifçe kavrulur. Dogranmis pirasa, karabiber, 1 fincan pirinç ve tuz ilave edilir ve bir kaç kez karistirildiktan sonra üzerine 1.5 bardak su eklenerek 10 dakika kisik ateste kapagi kapatilarak pisirilir. Limonla beraber servis yapilir.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder