8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİLEK SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİ
















Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı un
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
sosu için
1 çorba kasesi çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Margarini eritin. Unu ekleyip hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Sütünü ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Toz şekerinide ekleyin. Ocaktan almanıza yakın. Sakızı ve vanilyayı katın. Pişen muhallebiyi mikserle 5 dakika çırpın. Kaselere paylaştırın. Çilekleri blendırda püre haline getirin. Toz şekerini katın. Nişastayı yarım kahve fincanı suyla ezin. Çileklerin içerisine katın. Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder