1 Nisan 2010 Perşembe

GÜL BÖREK

Çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir börek tarifi...

4 yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
.
içi arzuya göre: ıspanaklı,peynirli-patatesli,kıymalı...
.
Su ve zeytinyağı karıştırılır. Yufka 8 eşit üçgene bölünür. Daha büyük börekleriniz olsun isterseniz 4'e bölmeniz yeterli.Yufkaların üzerine fırçayla su-yağ karışımı sürülür.Geniş bölüme iç konup rulo şeklinde sarılır.Oluşan rulonun ucu kendi çevresinde sarılıp gül şekli verilir,börekler yan yana yağlı kağıt serili tepsiye dizlilir.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder