8 Nisan 2010 Perşembe

HİNDPARE


EMİNE BEDER'İN NEFİS TARİFLERİNDEN BİRİ DAHA. BENİM GİBİ HİNDİSTAN CEVİZİ AROMASINI SEVENLER İÇİN BİREBİR...

BEN BU TATLIMDA SİNANGİLDEN GELEN UNLARIMDAN HİNDİSTAN CEVİZ AROMALI KEK UNUMU KULLANDIM. DOLAYISIYLA KABARTMA TOZU KOYMADIM. AŞAĞIDA NORMAL TARİFİ VERİYORUM. BELİRTMEK İSTERİM UNUMDAN ÇOK MEMNUN KALDIM. HİNDİSTAN CEVİZLİ UNUN AROMASI SADECE KEKLERDE DEĞİL, KURABİYE VE TATLILARDA NEFİS... TAVSİYE EDERİM...

TARİF Mİ? HEMEN AŞAĞIDA...:)


MALZEMELER


  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN

  • 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)

  • 1,5 ÇAY BARD HİNDİSTAN CEVİZİ

  • 1 PK KABARTMA TOZU

  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN



  • 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 3 SU BARD SICAK SU

  • ÇEYREK LİMON

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE ŞERBET MALZEMELERİNİ TENCEREYE ALIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.


HAMURU İÇİN, UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYAN KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP FIRIN TEPSİMİZE DİZİYORUZ. YUMURTA SARISI SÜRÜP 175 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. ILINMAYA BIRAKIYORUZ.


ILIK ŞERBETİ, ILIK TATLIMIZLA BULUŞTURUP ŞERBETİNİ ÇEKENE KADAR BEKLİYORUZ. ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİYLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder