5 Nisan 2010 Pazartesi

İsimsiz

Tavada kızarttığınız antrikotlarınız artarsa, sizlerde bu şekilde deneyebilirsiniz.Çok nefis ve değişik oluyor..Ramazanda insan ne yapacağını bilemiyor..Bende ne yapacağımı bilmediğim bugünde,dünden kalan antrikotu böyle denedim..Beğenildi,tarifi alındı,övgüler edildi..O yüzden tavsiye ediyorum..)Misafirleriniz içinde ideal bir yemek olacağından hiç şüpheniz olmasın..))
Antrikot
Hazırlanışı
Antrikotlar çok az yağla tavada pişirilir.

Suyunu çekip kızarmaya başladığında,üzerlerine 2-3 dilim abaza peyniri konulur.

Peynirlerin üzerlerine kekik ve pul biber serpiştirlir.

1 tatlı kaşığı salça, 1/2 çay bardağı su ile karıştırılıp peynirlerin üzerine gelmeyecek şekilde tavaya ilave edilip,peynirler eriyene kadar pişirilir.


Soğanlar halka doğranıp başka tavada çevrilir.

Antrikotlarla servis edilir.

Not:Mutlaka sıcak yenilmeli..)
Antrikot
Patatesler soyulup halka olarak doğranıp hafifçe salça ile karıştırılır.

Kızgın yağda kızartılıp antrikotun yanında servis edilir.

Dilerseniz buğuda pişirdiğiniz sebzelerlede servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun..
Antrikot
Hayırlı sahurlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder