5 Nisan 2010 Pazartesi

KARNIYARIK

Malzemeler;
5-6 tane ince patlıcan,200 gr kıyma,2-3 domates,2-3 tane yeşil biber,maydonoz,1 kaşık salça,2 tane kuru soğan,tuz,karabiber,3 diş sarmısak
Yapılışı;
Patlıcanlar alacalı soyulur,çatal batılırılır,kızgın yagda kızartılır..kızaran patlıcanlar bir tepsi yada geniş bir kaba alınır, patlıcanlar bıcakla iç konulacak şekilde yarılır..içi; soğan ince kıyılır,kavrulur,kıyma eklenir,kavrulur,üzerine rendelenmiş domates,salça,ince kıyılmış biber,maydonoz ve baharatları eklenir..biraz kavrulduktan sonra kızaran patlıcanların içi doldurulur..ufak bir kapta salçalı su hazırlanır ve tepsinin dibine dökülür,fırına verilir..üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder