1 Nisan 2010 Perşembe

KEŞKÜL

malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

yapılışı: Sütü tencereye bırakıp, içine pirinç ununu, toz bademi, yumurta sarısını ve hindistan cevizini ilave edelim. Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasını dikkat ederek, göz göz oluncaya kadar pişirelim. Tatlıyı kaselere bölelim ve soğuyunca üzerini toz antep fıstığı ile süsleyip ikram edelim.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder