1 Nisan 2010 Perşembe

ELMALI KURABİYE



MALZEMELER
100 gr tereyağı
1,5 sb un
1 yk yoğurt
yarım sb pudra şekeri
kabartma tozu
(tarifte yoktu ama ben yarım sb kadarda nişasta koydum)
içi için; 1 elma, 1 yk şeker, biraz ceviz içi ve tarçın


YAPILIŞI
İlk önce hamurumuzu hazırlayıp dolaba koyuyoruz daha sonra iç malzemelerini bir tavada azıcık yumuşayana kadar pişiriyoruz, şimdide hamurumuzu dolaptan çıkarıp cevizden biraz büyük kadar koparıp merdaneyle açıp sekize bölüp elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıp 150 derecede 20 dak. kadar pişirip, soğuyuncada üzerlerine pudraşekeri serpiştirtikten sonra servise hazırdır kurabiyelerimiz. bu ölçülerde tam 1 tepsi çıkıyor.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder