7 Nisan 2010 Çarşamba

KIRPIK POĞAÇA

BU POĞAÇA TARİFİMİ 51. P.D.Ç.S. ETKİNİLİĞİ EV SAHİBESİ japoncekirdegi ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM..
MALZEMELER
  • 1 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 ŞİŞE MADEN SUYU
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • 3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ

  • 250 GR KAŞAR LORU
  • YARIM BARD SÜT
  • TUZ
  • İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİ, UN HARİÇ KARIŞTIRILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR ELDE EDİLİR. MAYALANMASI İÇİN DİNLENDİRİLİR. MAYALANDIKTAN SONRA İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. TEPSİDE DE MAYALANDIRDIKTAN SONRA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. POĞÇALARIN İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA ORTADAN YARISINA KADAR KESİLİR. SÜTLE KARIŞTIRILAN LOR POĞÇALARIN İÇİNE KONUP MAYDONOZA BATIRILIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder