5 Nisan 2010 Pazartesi

Meftune

Meftune

Daha önce patlıcan meftunesini kıymalı yapıp tarifini yayınlamıştım.Şimdi ise koyun eti ile pişirdim.Bu halini eminim daha çok seviceksiniz.Diyarbakır yöresine ait meftune'ye lezzet veren sumaktır.Sumak pişerken patlıcanların rengini değiştirsede, lezzeti çok güzel oluyor.Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 1/2 kuşbaşı koyun eti
- 1 kilo domates
- 3 tane sivri biber
- 1,5 yemek kaşığı sumak
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
1- Kuşbaşı eti tuzla ovarak güvecin tabanına yayın.Sumağı bir su bardağı suyun içine koyup bir kenarda 15 dakika bekletin.
2- Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun,boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın.Tuzlu suda beş dakika(acısı çıksın diye) bekletin.
3- Patlıcanları yıkayıp etin üzerine yerleştirin.Kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri minik minik doğrayın.Sebzelerin üzerine yerleştirin.Güvecin içine 4 diş sarımsağı bütün olarak koyun.
4- Bir kenarda bekleyen sumağı temiz bir tülbentten geçirip, suyunu güvecin içine ilave edin.Üzerine bir miktar tuz ve pulbiber serpin.
5- Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp etler ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.(yaklaşık iki saat sürüyor).Sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder