7 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ
















Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı bulgur
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
köfte baharı
limon suyu
taze soğan
maydanoz
marul
Yapılışı
2 su bardağı mercimeği 4 su bardağı tuzlu suyla pişirin. Tamamen suyunu çekip yumuşayan mercimeğe bulguru katıp karıştırın. Kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçalarını katıp karıştırın. Mercimekli bulguru bir kaba alın. Üzerine soğanlı salçayı ekleyip tuzunu, baharatlarını ve limon suyunu katın. İyice yoğurun. En son ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu katın. Biraz daha yoğurun. Marul serilmiş servis tabağına elinizle şekil verip yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder