8 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ BÖREK

















Malzemeler
4 tane yufka
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta sarısı(üzeri için)
susam
içi için
4 tane haşlanmış patates
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
tuz
karabiber
Yapılışı
Soğanı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyin suyunu çekinceye kadar pişirin. Patatesi ekleyip tuz ve karabiberi katın. Yufkaları 4'e bölün. Eritilmiş margarinli sütlü karışımdan sürün. İç malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer malzemelerede aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp susam serpin. Kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder