8 Nisan 2010 Perşembe

EZOGELİN ÇORBASI (tarif2)


Bu soğuk bahar günlerini yaşarken, dumanı üstünde sıcak sıcak bir ezogelin çorbasına kimse hayır demez heralde... Daha önce yayınladığım ezogelin çorbası tarifimden farklı...
Buyrun...
MALZEMELER
  • 1 su bard kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 küçük boy kuru soğan rendesi
  • 1 küçük boy havuç rendesi
  • 1 küçük boy patates rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, kırmızıbiber, karabiber, nane

YAPILIŞI

Tenceremize yağlar ve soğan rendesi alınır. Kavrulmaya başlanır. Ardından sırasıyla havuç, patates rendeleride ilave edilir. Daha sonra ardarda salçalar mercimek ve pirinç ilave edilir. Yeterince sıcak su konup tuzu ve baharatları ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Bütün malzemeler iyice pişince sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun...

NOT: Çorbaya su koyarken fazla kaçırmamaya dikkat edin. Çorbanız piştiğinde koyu olursa sıcak su ilave edip kaynatırsanız istediğiniz kıvama ulaşırsınız. Ama sulu olursa geri dönüşü olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder