6 Nisan 2010 Salı

PATATESLİ EKMEK


MALZEME:
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 su.bar.sıvıyağ
1 su.bar.yoğurt
2,5 su.bar.un
1 paket kabartma tozu
4 yem.kaş.kaşar peynir rendesi
tuz,kırmızıbiber,nane,kekik,karabiber
(damak zevkine göre)
üzerine sürmek için 1 yumurta
YAPILIŞI:
Patatesler fındık iriliğinde,soğanlar yemeklik doğranır.Yumurtalar çırpılır,yağ,yoğurt eklenir biraz daha çırpılır.Bütün malzeme birleştirilir,yağlanmış tepsiye koyulur,üzerine yumurta sürülüp,önceden ısıtılmış ılık fırında üzeri iyice kızarana dek pişirilir.
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR EKMEK YOK YOK ASLINDA BÖREK OLUYO:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder