7 Nisan 2010 Çarşamba

PATLİCAN DOLMASI
















Malzemeler
8 adet patlican
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yenibahar
nane
pulbiber
karabiber
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinci ve bulguru bir kaba alın. Sırasıyla diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Patlicanları ortadan ikiye bölüp alacalı soyun. İçlerini oyun. Tuzlu suda 10 dakika bekletin. İç malzemeden doldurun. Domatesten kapak yapın. Tencereye dizin. Patlicanların yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder