6 Nisan 2010 Salı

PORTAKAL ŞEKERLEMELİ - GANAJLI KEK


ganajla kaplanıp, üzeri meyvelerle süslenir.
pişen kek ters çevrilip -üzerine fırçayla portakal suyu sürülüp nemlendirilir.
175* derecede pişirilir
yağlanmış kalıba dökülür, üzerine portakal şek. ve çikolata rendesi eklenir
portakallar küçücük dilimlenir


PORTAKAL ŞEKERLEMELİ KEK

-1 iri yumurta
-1 sb lıgt süt
-4/3 sb esmer şker
-1 kahve fincanı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
-minik dilimlenmiş portakal şekerlemesi ( veya suyu süzülmüş portakal reçeli )
-portakal suyu ve rendesi

2 damla portakal esansı
-2 yk kakao
-rendelenmiş sütlü çikolata
-1 paket kabartma tozu ve vanilya

Ganaj

Üzeri için ganaj ve çilek

- Kek sırasıyla çırpılır (büyük olmayan!) yağlanmış kek kalıbına boşaltılır
- önceden ısıtılmış 175* derecede pişirilir

-ilk sıcağı çıkınca üzerine ,fırçayla portakal suyu sürülüp nemlendirilir
- soğuyuncada önceden hazırlanmış ganaj sürülüp dinlendirilir.
- arzu ederseniz üzerini çikolataya batırılmış çilekle süsleyebilirsiniz.


İçi çikolata ve portakal taneli, nemli ve yumuşacık bu keki çok seveceksiniz.

HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder