6 Nisan 2010 Salı
PORTAKAL ŞEKERLEMELİ - GANAJLI KEK
ganajla kaplanıp, üzeri meyvelerle süslenir.
pişen kek ters çevrilip -üzerine fırçayla portakal suyu sürülüp nemlendirilir.
175* derecede pişirilir
yağlanmış kalıba dökülür, üzerine portakal şek. ve çikolata rendesi eklenir
portakallar küçücük dilimlenir
PORTAKAL ŞEKERLEMELİ KEK
-1 iri yumurta
-1 sb lıgt süt
-4/3 sb esmer şker
-1 kahve fincanı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
-minik dilimlenmiş portakal şekerlemesi ( veya suyu süzülmüş portakal reçeli )
-portakal suyu ve rendesi
2 damla portakal esansı
-2 yk kakao
-rendelenmiş sütlü çikolata
-1 paket kabartma tozu ve vanilya
Ganaj
Üzeri için ganaj ve çilek
- Kek sırasıyla çırpılır (büyük olmayan!) yağlanmış kek kalıbına boşaltılır
- önceden ısıtılmış 175* derecede pişirilir
-ilk sıcağı çıkınca üzerine ,fırçayla portakal suyu sürülüp nemlendirilir
- soğuyuncada önceden hazırlanmış ganaj sürülüp dinlendirilir.
- arzu ederseniz üzerini çikolataya batırılmış çilekle süsleyebilirsiniz.
İçi çikolata ve portakal taneli, nemli ve yumuşacık bu keki çok seveceksiniz.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder