7 Nisan 2010 Çarşamba

PRATİK KUMPİR
















Malzemeler
5 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
5-6 adet küçük sosis
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
1 küçük çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
yarım kangal sucuk
ayrıca
mayonez
ketçap
Yapılışı
Patatesin kabuklarını soyup haşlayın. Eziciyle püre haline getirin. İçerisine tereyağ ve tuzu katıp karıştırın. Yağlanmış bir kalıba patatesleri yayın. Üzerine sucuk ve sosisi doğrayın. Haşlanmış bezelye ve küp küp doğranmış havuçları serpin. Rendelenmiş kaşarla üzerini kaplayın. Kızgın fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletin. Fırından aldıktan sonra mayonez ve ketçapla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder