8 Nisan 2010 Perşembe

SAKIZLI MUHALLEBİ VE ÇOBAN SALATA

HADİ İKİ TARİF BUGÜN:)) eminimki hepiniz biliyorsunuz çoban salatayı ben çok severim heleki içindeki tüm malzemeler doğalsa bahçeden ellerinizle toplayıp yaptıysanız yemelere doyum olmaz. nasıl yapıyoruz patlıcanları,biberleri közlüyoruz kabuğunu soyup küp şeklinde doğruyoruz ince kıyılmış kuru soğan domatesleri doğrayıp bol zeytinyağı ,tuz,limonlayıp afiyetle mideye indiriyoruz....





MALZEMELER:


1 kg. süt

1 kahve fincanı( türk kahvesi) un

1 kahve fincanı şeker

1adet nohut kadar damla sakızı


YAPILIŞI:Topaklatmadan tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.kaymak tutmaması için karıştırarak soğutuyoruz.soğuduktan sonra 15 dakika mikserliyoruz ve 3 defa tel süzgeçten geçiriyoruz köpük köpük olması için. kaselere koyup soğutuyoruz.afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder