8 Nisan 2010 Perşembe

FASULYE TURŞUSU














Malzemeler
3 kilo fasulye
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı kalın iri tuz
Yapılışı
Fasulyeyi ayıklayıp yıkayın. Sıcak suda hafif haşlayın. Bir tepsiye alıp soğumasını bekleyin. Fasulyeden turşuyu kuracağınız kaba biraz koyun. Aralarına iri doğranmış sarımsaklardan serpin. Fasulye ve sarımsak olarak kaba dizin. 3 litre suda sirkeyi ve tuzu karıştırıp tuzun erimesini sağlayın. Fasulyelerin üzerine tuzlu suyu dökün. Üzerine bir ağırlık koyup kapağını sıkıca kapatın. 20-25 gün içinde turşu olur kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder