7 Nisan 2010 Çarşamba

TAVUKLU PİLAV
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı haşlanmış nohut
ayrıca
1 tavuk göğsü
tuz
kekik
pulbiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Tavuğu tuzlu suda haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine sıvıyağ ekleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve tuzu katın. 4-5 dakika pirinçleri kavurun. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Pişen pilava haşlanmış nohutu katıp karıştırın. Haşlanmış tavukları tiftikleyin. Sıvıyağda biraz kavurun. Pulbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kaseye önce tavuğu sonra pilavı yerleştirip servis tabağına ters çevirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder