7 Nisan 2010 Çarşamba

SİMIT KEBABI







Uzuntumu paylasan arkadaslarıma cok tesekkurler zaman herseyın ılacı oluyor.
Bugun hazırladıgım kebabı sızlerle paylasmak ve zıyaretınıze gelmek ıstedım tek tek sayfaları gezıp neler olduguna bakmak ıstıyorum.Cok bunaldım sanırım bu hafta bodruma gıdecegım
sıkıntılı gunlerı unutmak ıstıyorum.
MALZEMELER
500 gr kıyma
Yarım su bardagı ıslatılmıs ınce bulgur
Bır buyuk sogan
Uc dıs sarmısak
Yarım demet maydanoz
Pulbıber.tuz,karabıber,kımyon,cop sıs , mıktar arzunuza kalmıs,
HAZIRLANISI
Kabın ıcıne konan kıymanın uzerıne ınce kıyılmıs sogan.sarmısak.maydanoz ,baharatlar ve bulgur eklenır ıyıce yogrulur gerekırse az su ılave edılır.Yogrulan kıymadan parcalar alınır uzun kofteler hazırlanır cop sıse gecırılır.200c fırında pısırılır sogan ve coban salatası ıle servıs edılır
Afıyet olsuuuuuunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder