7 Nisan 2010 Çarşamba

PROFİTEROLLÜ PASTA VE İYİ BAYRAMLAR:)



Çok şükür bu senede ulaştık kurban bayramına. Yine dokuz günlük bir tatil bizleri bekliyor:) Koşturmaca, telaş başlıyor yeniden. Kurban bayramı Ramazan bayramına göre ne de olsa biraz daha hareketli ve yorucu oluyor. Malum kurbanla uğraşmak herkesi yoruyor. Aman ha etlerinizi saklama koşullarına uygun şekilde saklamayı ve tabiki çevremizdeki ete ihtiyacı olan insanları untmayalım. Herkese iyi tatiller ve hayırlı bayramlar dilerim. Bayramınız mübarek olsun:)Ayrıca bu tarifimi p.d.ç.s.e 31. ev sahibesi çapan kızı mutfakta arkadaşıma yolluyorum.





Eeee konu bayram olunca hemen akla şeker, tatlı geliyor. Bende geçengün yaptığım pastanın tarifini paylaşmak istedim. Biraz zahmetli, gibi olsada aslında kolay ve hafif bir pasta:)



MALZEMELER:

PROFİTEROL HAMURU İÇİN:



1 Su bardağı su

1 Su bardağı un

125 Gr margarin

3 Yumurta

Bir fiske tuz

Bir paket arzu edilen şekilde puding



NOT:Ben yarım ölçü ile yaptım.Yarım ölçü tek profiterol borusu için yeterli oluyor. Ama siz üç tane yapmak isterseniz tam ölçü kullanın. ve tabiki üç pakette farklı tatta puding:)




KEKİ İÇİN:


4 Yumurta

1 Paket kabartma tozu

4 Yemek kaşığı şeker

4 Yemek kaşığı un



ARASI İÇİN:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt



ÜZERİ İÇİN:

1 Paket çikulata sosu

2,5 Su bardağı süt



YAPILIŞI:

En başta profiterol hamurumuzu hazırlayalım. Küçük bir tencereye suyu koyalım. Biraz ısınınca yağımızı koyalım. Yağımız eriyene kadar karıştıralım. Kaynama noktasına gelince hemen unumuzu ekleyip hızlıca çırpıcı teli ile karıştıralım. Hamur toparlanınca altını kapatıp biraz ılıtalım. Ilıyan hamurumuza yumurtalarımızı birer birer kırıp mikserle iyice çırpalım. Her yumurtayı ayrı ayrı çırpıyoruz. Sonra hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye uzunlamasına kaç tane yapıcaksak kaşık yardımıyla boru şeklinde döküyoruz. Elimizi değdirmeyelim yoksa hamurumuz kabarmaz. Borularımız çok kalın ya da çok ince olmasın. Sonrada 180 derecede ısınmış fırınımızda 30-40 dakika kadar pişiriyoruz. Pişince fırını kapatıp 15-20 dakika daha kapağını açmadan hamurları bekletiyoruz. Pişen hamurumuz soğuyunca tarifine göre hazırladığımız pudingi(leri) içine dolduruyoruz. Pudingleride az bir ölçü yapsanız yeterli oluyor. Diğer taraftan kekimizi çırpmaya başlayabiliriz. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayıralım ve ayrı ayrı çırpalım. Beyazlarını çırpıp şekeri ekleyelim biraz daha çırptıktan sonra önceden çırptığımız sarıları ekleyelim. Sonrada unu ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kekimizin hamurunu dökelim ve önceden ısıttığımız 180 derecede pişirelim. Pişince ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz nemli bir bezle rulo yapalım. Diğer taraftan krem şantimizi sütle çırpalım. Rulo yaptığımız keki açıp içine sürelim. Ortasınada puding dolgulu profiterolümüzü koyalım. Bu arada daha öncede belirttiğim gibi profiterol hamurumuzu üç tane yapıp piramit şeklinde kekimizin ortasına yerleştirip daha güzel bir görünün ve sunum kazanabilirsiniz. Ama benim malzemem ve vaktim yoktu o yüzden üç tane yapamadım siz deneyebilirsiniz;) En son olarakta kekimizi rulo yaptıktan sonra üzerine tarifine göre hazırladığımız çikulata sosunu dökelim. Afiyet olsun. Tekrardan iyi bayramlar her günümüz bayram gibi olsun ...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder