7 Nisan 2010 Çarşamba

ADANA USULÜ İÇLİ KÖFTE

SONUNDA YAPTIM:))) NE ZAMANDIR AKLIMA TAKILDI. BİZİM YÖREYE AİT Bİ LEZZET OLMADIĞI İÇİN HİÇ YAPMADIM VE YAPANIDA GÖRMEDİM. AMA CESARET ETTİM VE İNTERNETTEKİ ARAŞTIRMALARIM SONUCU YAPILABİLİR EN KOLAY TARİFİ BULUP KOLLARI SIVADIM. BENCE İLK DENEME İÇİN HİÇTE FENA OLMADI:)) BİZ ÇOK BEĞENDİK UMARIM SİZDE YAPAR VE BEĞENİRSİNİZ...

MALZEMELER

DIŞ MALZEMELERİ
  • YARIM SU BARD İRMİK (AKŞAMDAN 1 SU BARD SICAK SU İLE ISLATILMIŞ)
  • 1 SU BARD ESMER ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
  • 200 GR İNCE ÇEKİLMİŞ KIYMA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • KİMYON VE TUZ

İÇ MALZEMELERİ

  • 250 GR KIYMA
  • 1 BÜYÜK BOY KURU SOĞAN (TAZE KURU SOĞAN KULLANIYORSANIZ SUYUNU SIKIN)
  • 1 SU BARD CEVİZ İÇİ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ YADA MARGARİN
  • 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • KARABİBER, PUL BİBER VE TUZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İÇ HARCINI HAZIRLIYORUZ. KURU SOĞANLARI KÜÇÜK KIYIP TEREYAĞ VE KIYMAYLA BİRLİKTE İYİCE KAVURUYORUZ. CEVİZ İÇİNİDE KOYUP KAVURUYORUZ. SALÇA VE BAHARATLARI KATIP KARIŞTIRIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. DAHA SONRA ROBOTUMUZUN HAMUR YOĞURMA APARATINI TAKIP; İRMİĞİ, BULGURU, KIYMAYI KOYUP YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. ARDINDAN SALÇAYI, UNU VE BAHARATLARINI KATIP İYİCE YOĞURUYORUZ. MACUN KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİNCE, ŞEKİL VERMEYE BAŞLIYORUZ. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ELİNİZDEN GELDİĞİNCE İNCELTEREK ÇUKUR Bİ KAP ŞEKLİNE GETİRİP İÇİNE İYİCE SOĞUYAN İÇ MALZEMEMİZDEN KOYUP YAVAŞ YAVAŞ ÇATLATMADAN KÖFTEMİZİ KAPATIYORUZ. İSTER YUVARLAK İSTER SİVRİ YAPABİLİRSİNİZ KOLAYINIZA HANGİSİ GELİRSE. DAHA SONRA KAYNAYAN TUZLU SUDA YAKLAŞIK 10 DK HAŞLIYORUZ. SICAK OLARAK SERVİS EDİYORUZ. ÜZERİNE SALÇA SOSLA YİYEBİLECEĞİNİZ GİBİ SADEDE NEFİS OLUYOR. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder