8 Nisan 2010 Perşembe

Antepfıstıklı Kurabiye

Nihayet geldi.... Benim 12 ay içinde en çok sevdiğim ay nihayet geldi. Kışın kasvetinden Mart ın yalancı sıcağından, güneşin kendini bir gösterip yerini soğuk havaya bırakmasından kurtuluyoruz artık. Bugün sabah hava biraz kapalı olunca "yine mi kasvetli bir gün ruhumu daraltacak " dedim. Ama sonra İzmir' de pırıl pırıl bir güneş, yazın bunaltıcı, yağış yapış eden sıcağından önce harika bir hava vardı. Yani Nisan, en sevdiğim ay güzel girdi.

Bloğumun rengine , benim çok sevdiğim yeşile uygun olsun diye antep fıstıklı kurabiye ile Nisan ayına başlamak istedim. Bu ayda tatlı olsun, yoğunluktan gelen yorgunluklar unutulsun diye...

Eski tarif defterimden, küçük bir kağıt parçasına yazdığım bir tarif...

Gereken Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta ( sarısı beyazı kullanılacak)
  • yarım paket tereyağı ( oda sıcaklığında, 100 gr)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş antep fıstığı
  • alabildiği kadar un

Üzerine :

  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı file antep fıstığı

Yapılışı:

  • Toz şekeri, vanilyayı ve yumurtayı mikserle çırpın.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ ve yoğurdu da ilave edin.
  • İnce dövülmüş antep fıstığı, un ve kabartma tozu ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
  • Önce yumurta akına, sonra da file antep fıstığına bulayın.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder