6 Nisan 2010 Salı

Asık Yüzlere Çikolatalı Sufle


Yok yok benim kutlamaya hiç niyetim yok bu günü. Konuşsam satırlardan akan huysuzluk içinizi sıkar. Ne gerek var, hem kime ne? Kime ne huysuzsam? Kime ne iş güç arasına sokuşturulmak istenen günler kızdırıyorsa beni? Kime ne yani her yerin kırmızı olmasına, pembe kalplere sinir oluyorsam? Kime ne asık suratımı yumuşatmak için Şeker Portakalı okuyorsam? Kendi eften püften sebeplerimle sizleri yormaya hakkım yok şekerim.
Ama kutlamak isteyenler için çikolata kokulu saatleri tatlandıracak bir tarifim var. Hem de Aşk Kokan Tarifler konulu Yaman Etkinliği'ne gönderiyorum.

Malzemeler:
  • 100 gr bitter çikolata
  • 70 gr tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlama:

Yumurtaların aklarını ve sarılarını dikkatlice ayırın. Yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip kar yapın, bir kenarda sırasını beklesin. Tereyağının bir kısmı ile sufle kaplarını yağlayın, pudra şekeri serpin, onlar da sırasını beklesin.
Kalan tereyağını eritin ve unu kavurun. Sıcak sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu şekilde opaklanmaz, sütün hepsini verince tozşekeri de katıp, kısık ateşte bir dakika daha karıştırarak pişirin.
Çikolatayı rendeleyin ve soğurken kabuk bağlamasın diye ara ara karıştırdığınız kremaya ekleyip yedirin. Yumurta sarılarını da teker teker karışıma yedirin, şekerli vanilini katın.
Çikolatalı kremayı çırpılmış yumurta aklarına yavaşça katın. Bu işlem sırasında sakın çırpmayın, tahta bir spatül ile sadece alt üst edin. Aksi halde sufleniz kabarmaz.
Karışımı yağlanmış kalıplara boşaltın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önce 200 derece fırında on dakika pişirin. Sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirin. Pişerken fırının kapağını kesinlikle açmayın, sufleler söner.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, yanında krema ile hemen servis yapın. Görüldüğü üzere fırından çıkar çıkmaz sönüyor bu nazlı güzeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder