6 Nisan 2010 Salı

AYRANLI PRATİK POĞAÇA

İşte yine nefiss bir poğaça,inanmazsanız denersiniz:)
MALZEME:
3 su bar un
1 su.bar koyu kıvamlı ayran
50gr. tereyağ
1 adet yumurta(akı içine sarısı üzerine)
2 çay.kaş karbonat
2 tat.kaş limon suyu
1 çay.kaş tuz
1 tat.kaş pul biber (arzuya göre)
1 tat.kaş kekik
200gr.beyaz peynir
100gr.rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ayçekirdek içi
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
susam
pul biber
YAPILIŞI:
Tereyağ,eritilip ılıtılır..Maydanoz,dereotu temizlenip kıyılır,beyaz peynir ufalanır...
Un yoğurma kabına koyulur,ortası açılıp içine karbonat ilave edilir,limon suyu eklenir(karbonatın acılığını gidermek için)...Tereyağ,ayran,yumurta akı ,tuz,pul biber,kekik,beyaz peynir,kaşar,maydanoz,dereotu,ayçiçek koyup pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğrulur...
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp,yuvarlanır,tepsiye yerleştirilir...Üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam ve kırmızı pul biber serpilir...Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dak pişirilir veee ılık ılık afiyetle yenir.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder